Metamorfosemassage

Graag leg ik de metamorfosemassage uit middels een metafoor; de vergelijking met de transformatie van een rups in een vlinder.

‘’Allereerst is er een eitje, welke in een blad is neergelegd. Zodra de rups uit het eitje komt begint hij te eten en leeft hij zijn leven. Na verloop van tijd wordt het tijd om een cocon om zich heen te maken en kan de rups zich terugtrekken om uiteindelijk als vlinder door het leven te gaan’’.

Zoals de rups, leeft ook de mens zijn leven; ieder heeft zijn/haar kwaliteiten, die helaas niet altijd goed tot uiting komen door mogelijke belemmeringen die ze hierin tegenhouden. De metamorfosemassage kan je zien als de tijd in de cocon van de rups: ‘even terugtrekken om uiteindelijk als vlinder door het leven te gaan’.

De metamorfosemassage is een liefdevolle, zachte massage over de reflexzonegebied van de vervelkolom. Belangrijk te benoemen is dat het zonder oordeel of verwachting gebeurd, waardoor de levenskracht vrij kan stromen en een subtiele verandering teweeg kan brengen bij de mens.

Voor wie is de metamorfosemassage geschikt?

Het mooie van de metamorfosemassage is dat het voor iedereen geschikt is. De massage kan bijvoorbeeld helpen wanneer er een grote verandering in iemands leven plaatsvindt. Voor vrouwen in hun zwangerschap is de metamorfosemassage een manier om met de veranderingen in hun lijf mee te kunnen gaan. Daarnaast heeft ook het kind er baadt bij. De blokkades die in het begin al in de energiestroom van het kind aanwezig zijn, kunnen middels de metamorfosemassage losgemaakt worden. Hierdoor kan het kind in volle vertrouwen ter wereld komen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kinderen met een verstandelijke handicap, die wekelijks door hun ouders gemasseerd werden, beter zijn gaan communiceren en rustiger werden. Ook kinderen met AD(H)D of een stoornis in het autisme spectrum kunnen er baat bij hebben.

Ik geef de metamorfosemassage met veel liefde, de massage is erg subtiel. De metamorfosemassage heeft ook mij geholpen om mijn weg te vinden en mezelf te mogen ontplooien naar hoe ik nu in het leven sta.

De metamorfosemassage wordt in mijn praktijk, Massage Praktijk Coccinelle, aangeboden. Daarnaast ben ik van mening dat iedereen deze massage kan geven! De workshop die ik aanbied kan op gezette tijden gevolgd worden bij MSP opleidingen. Kijk op www.mspopleidingen.nl  voor meer informatie en beschikbare data.